Ett besök hos smitto-akuten

Hej min vän!
 
Äntligen fredag. Äntligen helg. Äntligen är familjen snart samlad för några dagar. Vi har haft en bra vecka där vi tagit det lugnt i stort sett alla dagar. 
 
Jag har tagit fram min vinterjacka eftersom kylan kom som ett brev på posten. Köpte jackan förra säsongen som då pryddes med en stor preggomage. 
 
Vi har haft öråd här hemma i veckan om inköp av vinteroverall till Lennox. Vi har läst recensioner, vägt för och nackdelar mellan olika märken osv. Vad vi slutligen kom fram till? Skiter björnarna i skogen? Sover Marilyn Monroe på rygg? Kors i taket --> Mini Rodini. Overallen hade fått bra recension av "barnplaggsguiden" och matchade det vi önskar till Lennox som är rörlig, nyfiken och småbusig. Vi vill att han ska kunna krypa omkring i snö, sandlådor och diverse och den här overallen är inte enbart varm... den klarar väta hur bra som helst enligt tester! 
 
 
Sen har vi köpt en en ny åkpåse till vagnen så att Lennox kan sova utomhus nu kommande period eftersom vi flyttar till vårt radhus där den förmånen finns och kommer att nyttjas. Vi har fått rekommendation på denna som är så varm att man kan lägga ner barnet i enbart kläder, utan att behöva klä på miljarders med ytterplagg. Vill man dock ha miljarders av ytterplagg (eller den fina overall som nu är inköpt) så kan man bara öppna dragkedjan och ha den öppen. Kommer nog bli perfekt :) Hittade en svart på "Barnbutiken" och nu hoppas vi att den passar bra i vår vagn. 
 
Jag köper även en hel del begagnat från Mini Rodini till Lennox. Bra, miljösmart (behöver inte alltid vara nytt) och prisvärt. De håller god kvalitet och kan användas mycket och ofta. Den här bengalbodyn köpte jag från en tjej som är med i den FB grupp där det säljs en hel del begagnat men även nytt som man antingen inte hunnit använda själv eller ångrat. 
 
Samma sak gäller det här setet som inte går att få tag i längre. Jag har haft turen att hitta dessa som fortfarande haft lapparna kvar... från samma FB grupp. 
 
 
Det är en sak jag ärvt av min far. När man väl snöar in sig på något så är det BARA DET som gäller ;) Sen kan det gå över efter ett tag och byts ut mot något annat hehe... Borstar tänderna gör vi här hemma på morgon och kväll numera. Tand nummer 2 har kommit upp nu!
 
Lennox är en väldigt självgående och envis liten kille. Han roar sig själv, leker med sina leksaker, kryper omkring (numera efter oss hela tiden) och är för det mesta rätt nöjd. Babyleksakerna han har haft sedan han var mini tycker han är SÅ TRÅKIGA så allt annat som kommer i hans väg som inte han sett förut är kul. Vi köpte en uppsättning byggklossar till Lennox på vår favoritsida goodforkids.se för ett tag sedan. Dessa har legat oöppnade i sin förpackning ett tag men här om dagen så valde vi att introducera dessa för honom. Kul för oss som får sitta och bygga. Kul för Lennox som får riva ;) Men allra roligast om du frågar lillen - äta på dom. 
 
Igår åkte vi hem till Sara och Mira på dagen. Det är ganska skönt att ha en vän som man kan byta smittor med på barnen ;) Skämt o sido. Lennox är lite snuvig (still going!) och Mira har vattkoppor... Har vi tur slipper Mira bli förkyld men Lennox får gärna bli smittad av vattkopporna då det verkar vara en bra tid och ålder för detta enligt BVC. Låter så märkligt när man säger att man hoppas att ens barn blir smittad men så skönt att ha det avklarat sedan. Framförallt innan jul och flytt osv nu. Kan dock dröja upp till 1-2 veckor innan dom små prickarna dyker upp i det fall han nu blivit smittad... Sara har haft smitto-akut hemma hos sig med flera barn som kommit och gått i hopp om att också få det överstökat. Ju mindre ett barn är (absolut inte under 3 månader!!) desto bättre säger dom... 6-7 månader sägs vara optimalt och enligt vår BVC-tant så var det bara att tuta och köra. 
 
Hur mycket jag längtar till att flytta? Galet mycket. När man bestämt sig och tagit steget att flytta är man liksom redan där i tankarna från den stund man signar kontraktet. Det tokigaste är att det bara är drygt 1 månad kvar innan vi får nycklarna. Vi hoppas att den månaden går snabbt för sen ska ni få följa med på inredningstokeri (hysteri?) ala Nicole ♥
 
Ha nu en skön fredag. Så snart Lennox vaknat ska vi ge oss ut på en promenad i det friska vädret. 

All kärlek