Välkommen snön. Välkommen kaos!

Hej mitt vinterland!
 
Vi är på gränsen till insnöade här hemma! Igår föll snön kraftigt hela långa dagen vilket resulterade i kaos ute. Sebbe skulle egentligen byta däck igår men fick stränga order från mig om att INTE ge sig iväg. I efterhand tackar han nog mig för att jag tjurigt förbjöd honom för jösses vilket kaos det var i trafiken igår. Känner flera stycken som tog sig från A till B på typ 5-6 timmar igår. En bekant slutade sitt jobb vid halv tre och kom hem vid tio på kvällen.
 
På eftermiddagen var vi med Lennox till läkaren. Thank god för att Sebbe kunde följa med för annars hade det tagit dubbelt så lång tid för oss att ta oss till Solna Centrum just igår. Vi gick upp till tunnelbanan (det var det enda som fungerade trafikmässigt) som tog oss till doktorn i tid. Samtliga bussar var inställda under hela dygnet.
 
Vår lilla charmör och tokstolle träffade doktor och sköterska som tog pricktest på de 5 vanligaste födoämnena på honom. Allt visade sig negativt till vår glädje även om man ändå hade velat ha något litet besked på varför han får såna utslag emellanåt. Förkylningsastma konstaterades och det har han nu fått riktig medicin mot som han skall ta i drygt 3 veckor innan det skall trappas ned. Och vid nästa förkylning återupptas medicinen osv... 
 
Efter doktorn fikade vi och träffade Malena och Alexander en kort stund. Å som vi saknat dom! ♥
 
Såhär snöade det hos oss hela dagen igår. Lite drygt 40-50 cm snö kom det utan tvekan. Nämnde för Sebbe att jag tycker det är komiskt att dom förra året fick REA ut snöskyfflar på samtliga inköpsställen medan det igår säkert inte gick få tag i någon. Detsamma med pulkor hehe... vi passade på att gå in på STADIUM när vi ändå var i Solna Centrum igår för att se om det fanns en liten babypulka till Lennox... Hör och häpna - helt slut ;) 
 
 
Vi hade faktiskt en ganska komisk promenad hem från tunnelbanan sen. Vi ser en ambulans som kört fast i kvarteret bakom oss. 
 
Straxt bredvid dom står det en BMW som kört rakt in i ett staket och på vägen kört ned en övergångsskylt. Bilen var övergiven och nu insöad. 
 
På samma plats är det en liten uppförsbacke åt andra hållet där en personbil fastnat (bilen längst till vänster)... När vi promenerar här kommer det en bil i full kareta och tar fart i hopp om att ta sig uppåt (bilen till höger om den till vänster ;) ) och FASTNAR drygt en meter ifrån den bilen som redan satt fast. Sen kom bil nummer tre... som ja.. vad tror ni? :) FASTNAR!! 4 personbilar och 1 ambulans som satt fast på en radie av kanske 100 meter. 
 
Sedan gick vi vidare hemåt... Och på den korta lilla väg vi hade kvar hem satt en lastbil fast. Jösses vilket kaos. Tyvärr tror jag inte att dom här bilarna var dom enda igår... så hjälpen dröjde nog! 
 
På GOOGLE maps visade dom trafikläget. Du ser att klockan är halv tio på kvällen här och samtliga infarter och vägar kring Stockholm var avstängda för trafik. Förmodligen kom man inte fram. Vi gick iallafall och la oss i en varm och skön säng igår och tänkte på samtliga som haft en kaosartad dag och som suttit i en bil större delen av dagen. En del hade säkert inte ens kommit hem från jobbet när vi slocknade. Undrar hur många dagis som hade öppet större delen av kvällen igår i väntan på försenade föräldrar som satt fast någonstans?
 
Måste visa dig den här bilden. Är det inte sjukt hur lik Lennox är Sebbe när han var liten? 
 
Min far är dagens hjälte och har i princip räddat hela vår helg. Han var nyligen och hämtade Sebbes däck i Tumba och körde dom hit... Sebbe gjorde ett ärligt försök att få ut sin bil från parkeringen men han bara fastnade hehe. Så nu löser det sig med däckbyte ♥ Underbara pappa, morfar och svärfar. Han är verkligen oslagbart bäst på alla sätt och vis. 
#1 / / Sandra :

Hej Nicole! Satt å läste din blogg nu medan liten sover :) tänkte på det med pricktestet...
Blodprov & pricktester är inte att lita på... man kan vara jätte allergisk och det visar ändå negativt. Det bästa är att provocera och gå efter det.... hoppas läkaren informerade om det! :)
Jag har tex ätit soja produkter när jag ammat som E inte reagerat på, men när hon ätit det själv har det kommit nässelutslag som reaktion. Men ofta växer ju sånt här bort! :)