En flytt vi aldrig kommer glömma

Hej min vän!
 
Fantastiskt att du ändå tittar in här trots att tiden varit knapp för mig att bjucka på ett inlägg. Dagarna har liksom gått i ett! Och jag känner mig alldeles vild i både kropp och själ för stunden hehe :) 
 
Såhär såg det ut för oss för drygt en vecka sedan! Hela hemmet var ihoppackat och redo för flytt! Den här bilden åker rakt in i Lennox fotoalbum inom kort som ett minne på hans första flytt hehe :) Kvällen innan vi skulle få flytthjälp hade vi sån otur att himlen bjöd på ett hujedamig snöfall... Min första tanke var att dom inte skulle ha möjlighet att komma kl 8 den följande morgonen pga vädret men faktiskt så gick det bra! Dom kom i tid och lastade in vårt hem för att sedan köra det till Tullinge med snigelfart eftersom det var snötäckta vägar överallt. När dom kom hit till vårt nya område körde dom fast 4 gånger med bilen så hela grannsämjan kom ut för att göra en insats hehe... Det är väl det som skiljer en lägenhet mot ett villa/radhusområde. Man hjälps åt i en samfällighet! 
 
Vi hade ju kört massa vändor med bilen innan + ett lass med släp så mycket fanns ju redan på plalts. Det flyttgubbarna hjälpte oss med var alla stora möbler och det är så värt att lägga lite pengar på att få den hjälpen av stora starka personer som packar en lastbil som i ett tetris-spel :) 
 
Första natten på plats dyker vi alla tre ned i sängen, helt utslagna allihop. Sen börjar äventyret ;) Straxt efter att vi gått och lagt oss får Lennox krupp... Vid det här laget känns både jag och Sebbe som andningsnödsspecialister i och med Lennox astma så jag satte mig med Lennox intill ett öppet fönster i upprätt läge. Vid 2 lade sig besvären och vi kunde äntligen få sova. Iallafall en stund hehe. Vid 4 rusar Sebbe upp på toaletten och kräks. Jag hinner inte mer än resa mig upp ur sängen för att gå och fråga om han behöver något innan jag hör Lennox kaskadspy inne i sovrummet. Och så fortlöpte våra första dygn här hemma! Vi invigde toaletter, tvättmaskinen och sovrummet kan man säga :) Den här flytten kommer vi nog sent att glömma - men nu är vi på plats iallafall och mår betydligt bättre alla 3! Kan tillägga att jag själv drabbades efter 2,5 dygn när mina killar blivit lite bättre. 
 
Hög feber och såhär sliten var Lennox i torsdags efter att ha tömt magen 4-5 gånger. Lilla vän ♥ 
 
I lördags gick vi utanför dörren för första gången. Det var som balsam och medicin för kropp och själ. Kallt, friskt och underbart väder...
 
Sakta men säkert kunde vi börja ta tag och fixa här hemma... Bona och göra oss aningen hemmastadda! Det var liksom en liten pers där ett tag att springa slalom och på gränsen till puckelpist när man skulle från ett ställe till toaletten ;) 
 
Jag tycker personligen att det är ganska påfrestande med en flytt... Inte för själva arbetets skull utan för att jag har svårt för att inte ha mina saker på plats. Jag tycker det är psykiskt påfrestande att inte veta var jag har mina saker och kan bli stressad av att inte ha ordning och reda. 
 
 
I söndags gick vi ut igen! Vi gjorde ett sådant bra klipp och fyndade en babypulka i Köp/säljgruppen på FB här i Tullinge... Ynka 30:- köpte vi den här pulkan som är som ny! Perfekt! Här provar en nyvaken Lennox pulkan för första gången och så snart jag hunnit ta ur nappen ur munnen så skrattades det och var hur skoj som helst. 
 
Hur vi trivs? Förutom att jag i skrivande stund förknippar det här huset med kräksjuka och röklukt (det sistnämnda ska jag förklara varför!) så trivs vi hur bra som helst. Det känns kanon allting! Vi har stött på flera grannar, blivit välkomnade en, två och flera gånger till området och huset kommer bli så fint när allt är klart. Just nu är plan 3 lite utav ett förråd fullt av saker... Vi har liksom stuvat upp saker däruppe för att få de andra planen lite mer fria från saker än så länge! Nu väntar bara att hitta plats för allt :) 
 
Så till röklukten... Mormors otroligt fina skåp fick sin planerade plats i vardagsrummet! Min plan har ju varit att måla det ljusgrått så snart det finns tid över till det. Faktum är att jag inte alls använde alla hjärnceller till att tänka på att mormor ju faktiskt rökte inne i drygt 20 år innan hon slutade med det... Så det här skåpet har nu stått i vårt vardagsrum som ett 160 cm brett nikotinfilter och doftat därefter hehe. I samband med illamående så har det liksom knutit sig i magen på mig när jag kommit in i rummet och skåpet har varit för tungt för mig och Sebbe att lyfta ut i förrådet själva! 
 
Men igår kunde vi äntligen ta emot lite besök efter långhelgens karrantän! Min mamma och hennes Bengt ville ge oss grindar för att barnsäkra våra trappor här hemma så dom kom över för att hjälpa oss med det. Därmed fick Bengt också bidra med bärhjälp och nu står skåpet ute i vårt förråd för vidare eftertanke om hur vi skall lösa det problemet... Jag vet inte hur det hjälper att slipa ner hela skåpet eller om röklukten sitter djupt in i trät eftersom det är råmaterial rakt igenom. Skit och pannkaka! Jag är ju så förälskad i det. 
 
Detsamma gäller mormors sängbord som vi skulle ha intill vår säng! Det stank ungefär som att jag tagit en snabb rökpaus i sovrummet lagom till man skulle gå och lägga sig ;) Ut i förrådet åkte dom med... tyvärr!! 
 
 
Sorry för kass bild men jag får bjuda på denna printscreen från telefonen då jag vill visa att jag är sugen på att göra en sån här grupp på plan 3. På andra sidan mot där vi tänkt ha ett skrivbord/kreativ yta för mig och Sebbe! Kanske inte just de möblerna som är på bild men någon snarlik lösning tror jag hade varit så trevlig. En liten läsyta och myshörna. 
 
Sen till nästa printscreen.... En vacker dag vill jag köpa den här lampan från MUUTO och ha i köket ovanför diskhon och fönstret. Jag är kär!! 
 
Så det fick bli ett litet inlägg á ta-igen-förlorad-tid såhär på morgonkvisten! Detta i hopp om att titta in snart igen... 
 
Nu ska jag sminka till mig och invänta min vän Madelene som kommer över! Det lutar åt ett Ikea besök och jag har på känn att det kommer resultera i att en förlossning kickas igång eftersom hon väntar barn beräknat nu på torsdag ;) Ikea hjälpte mig! 

Ha nu en riktigt fin dag!
All kärlek