Att ses i grupp

Godmorgon min vän! 
 
Värmebölja och pirr i magen väder! Jag är en riktig vädermänniska. Mitt humör kan följa vädret ganska precis! Är det mulet och regnigt kan jag känna mig låg och få ont i huvudet. Är det sol och värme blir jag per automatik glad i varje ven i kroppen. Att sitta i solen på något skönt ställe är som medicin för själen för mig! Igår fick jag någon timme på balkongen efter att vi kommit hem från mammaträffen på öppna förskolan och det var ljuvligt (men varmt - pjuuu). 
 
Det är roligt att träffa nya människor tycker jag. Framförallt i grupp! Det är intressant att se hur olika vi människor är. Hur en del tar plats från första sekund och hur andra sitter tysta och bara är med. Vi är väl 10-12 stycken som verkar vara en skön blandning! Dock kan jag känna att gruppen känns för stor för det finns knappt tillfälle att hinna prata med alla. Lättare och mer smidigt hade det varit om vi var runt 5-6 stycken, dvs halva gruppen. 
 
 
Kvaliteten på bilderna är än så länge av uberkass-iphone5-kvalitet. Vi har inte fått igång vår nya kamera ännu! För hör här... Igår när Sebbe skulle åka förbi och hämta våra framkallade bilder så visar det sig att dom har hittat kameran!! Jag är arg som ett bi på dom eftersom jag ringt butiken 2-3 ggr och sagt att jag hemskt gärna vill bli underrättad ifall kameran kommer till rätta. Dubbelkollade till och med så att dom klart och tydligt hade mitt nummer ifall den skulle dyka upp. Dom har INTE ringt och vi har en vecka senare lagt ner 4000 kr på en ny. Så nu står vi med två kameror och jag har lust att gå bananas när vi ska tillbaka och hämta den... 
 
För hör här - kameran var INTE i butiken när Sebbe kom dit utan var hemma i Tullinge (!) hos en anställd som påstår sig ha hämtat kameran hos en person i Solna som "råkat" få med sig den hem till sig. Sämre saga kan ges som utgåva i mina öron iallafall. Fy så dåligt gjort! 
 
Om en stund ska vi knalla ner till BVC - väga, mäta och fylla i något formulär. Dagarna tickar på och fylls alltid med något. Jag som trodde det skulle bli långtråkigt att vara hemma hade fel! Emellanåt kan jag istället känna att jag skulle behöva semester från föräldraledigheten ;) 
 
Efter BVC blir det en tur i lite affärer! Jag känner att jag behöver investera i lite nya kläder. Kommer nog dröja något halvår innan jag åter kan komma i min innan-jag-blev-gravid-garderob!
 
Ha en fin dag! 
 
 
 

Åskväder här hemma

Godmorgon! 
 
Här hemma har vi varit vakna sen klockan 7! Lilleman är fortfarande snorig och det är väl så det kommer vara ett par dagar framöver. GASIG i magen är han dessutom. Igår var det rena åskvädret här hemma... aldrig varit med om maken!! Stackars lilla underbarn. Den ersättningen provar vi nog inte igen :) Jag själv känner mig också lite halvt förkyld! Hoppas på falskalarm. 
 
 
Jag sitter fortfarande iklädd morgonrock i soffan och bredvid mig ligger numera en snarkande lilleman. Någon passar på att sova en liten stund. Skulle jag med behöva känner jag! Är ganska trött idag även fast natten var helt okej. 
 
Jag har precis bokat tid för klippning i veckan. Hade egentligen tid för både klipp och färg hos min vanliga frisör på fredag men har kommit fram till ett beslut om att jag nog hoppar över att färga. Senast (för ca 2,5 månad sedan innan Lennox kom) färgade jag bara håret och klippte mig inte. Nu tror jag att jag gör tvärtom. Men istället för att ta mig in till stan där min frisör håller till ska jag prova ett ställe här i Sumpan som heter "Sparkling moment". Där har jag gått och gjort fransförlängning tidigare men slutade i slutet av graviditeten för att det blev så jobbigt att ligga på rygg i längre perioder :) Tycker förövrigt att min lugg vuxit snabbt! Planen är att spara ut till hellång lugg igen... 
 
Tänk att jag för en stund sedan såg ut såhär! På drygt 3-4 månader har det vuxit på bra...
 
 
Straxt ska vi klä på oss och gå till fotobutiken och hämta våra framkallade bilder... därefter ska vi möta mammagruppen utanför Gröna Stugan här i Sundbyberg för att tillsammans gå till "Öppna Förskolan"... Känner mig inte jätteinspirerad till att sätta mig inomhus i vad som sägs ska bli en mega varm och solig dag! Men det kanske finns tid över till någon solglimt ändå. 
 
Ha en skön dag!

Vinden har vänt

Halloj i stugan! 
 
Skulle egentligen behöva ta en tur med dammsugaren, vika lite tvätt och städa här hemma (medan lilleman sover!) men tar mig istället tid för att plita ner några ord till dig. Här sitter jag i soffan med datorn i knät, en kopp kaffe bredvid och solen lyser in sådär energigivande genom fönsterrutan. Sebbe är på Solvalla och tittar på elitloppet!  
 
 
 
 
Tack till er mina fina vänner som hört av er gällande mitt tidigare inlägg. Som sagt, jag är inte mycket för att klaga men ibland rinner bägaren över och man känner sån förtvivlan. Igår fm tog jag mig faktiskt tid att åka in till Danderyds Sjukhus. Kände att det inte gick att leva med ovissheten om att man kan gå runt med en infektion, det känns inte helt rätt mot kroppen. Sebbe och Lennox skulle köra mig dit och sedan åka vidare men det slutade med att dom gjorde mig sällskap i väntrummet. 
 
Måste säga att jag blev överraskad över hur fräscht det var! Kändes inte alls lustigt att ha lilleman med sig. Riktigt fina lokaler, bra struktur och fint omhändertagande. Vi blev där i ungefär 2 timmar! I regel har dom en väntetid på mellan 4-6 timmar så vi kan skatta oss lyckliga som hade sån tur... Tur hade jag även med resultatet på undersökningen. Ingen infektion, men nerver som är i kläm. Det är ingenting farligt och inget man kan göra något åt mer än att härda ut. När man vet vad smärtan beror på är det på något vänster lättare att kunna ta den :)
 
Lilleman har varit lite krasslig i veckan igen och det är ju så det lär få vara titt som tätt framöver! På ett sätt hemskt att en sådan liten människa ska behöva drabbas, men ändå bra för att ha chans till att bygga upp ett eget immunförsvar. Inte många timmars sömn i streck har det blivit... Han har vaknat av att han sätter slem i halsen och tjippar efter luft. Idag är det dock mycket bättre men dras av lite magknip istället eftersom vi provade ge honom en skvätt ersättning igår! Risken är rätt stor att dom reagerar på det... bröstmjölk innehåller inte laktos men det gör ersättning. Vi ska prova en gång till, annars får vi byta märke. Det är ju ingenting som skall ersätta min amning, men vi vill ändå veta att det skulle funka att ge ersättning de gånger man behöver... Dessutom har jag en känsla av att min mjölk börjar sina... Men det känns svårt att mäta på något sätt! 
 
Jag har ju nämnt om att vår kamera är puttväck. Vi skulle köpa en ny likadan sådan men blev snabbt varse om att modellen utgått. Jackpot - lagom till man lärt sig en modell, ska man lära sig en ny ;) Idag var vi på Media Markt för att kolla ut en ny modell... Vi hade läst om en hel del modeller på nätet, så vi var något förberedda på vilken typ vi önskade köpa istället. När säljaren i butiken frågade vilken modell vi haft tidigare svarade han senare att "Ja, men vi har ETT exemplar kvar av den kameran här". 
 
VINDEN HAR VÄNT! Min otur kanske har gett med sig :) Hur kan vi ha sån tur? Dessutom var den nedsatt någon tusenlapp... Här ska det inte läras några nya modeller inte hehe. 
 
Helgen i övrigt har varit fin! Förutom sjukhusbesök och förkylningar så har det varit lugnt här hemma. Igår hade vi en riktig myskväll på hemmaplan och det var nog skönt för oss alla tre. Två av oss såg åtminstonde ut att gilla läget ;) Lika barn, leka bäst. 
 
Idag har vi varit på lite äventyr igen. Köpt kamera, hälsat på mormor och gudmor Stina ute i Haninge, ätit morsdags-lunch och myst på. Sebbe kommer väl hem lite senare till kvällen så då fortsätter väl helgmyset vidare! 
 
I veckan är det fullt bestyr med saker och ting igen! Öppna förskolan med mammagruppen imorgon (såvida Lennox fortsätter bli bättre och bättre!), BVC och klipptid för mig på tisdag, träffa Malena och sötis Alexander på onsdag, sjukgymnasten på torsdag och sen en hel del fix inför dopet nästa söndag! Som det känns nu är det mesta under kontroll :) Det skall bli så himla mysigt och jag har på känn att det kommer bli en minnesvärd dag. 
 
Ha en riktigt fin söndag!