Semmelhimmel

God fettisdag! 
 
Det här är min dag av alla dagar på året hehe. Jag ÄLSKAR semlor! Det är väl konstigt att det kvarstår eftersom semlor var en utav mina cravings när jag var gravid. I know, inte världens bästa craving men det var så det var. 
 
 
 
Här hemma har det bakats i köket idag! Vi fick besök av Julia som har sportlov den här veckan. Lennox har varit underhållen hela dagen av denna fantastiska tjej. Nu har hon lämnat oss och ersatts av Sebbe som kommit hem igen efter ett dygn borta på konferens.
 
 
 
 
Utöver semmelbak och gung i lekparken har vi varit på utflykt. Vi tog bussen ner till centrum och handlade lite! Att åka buss är roligt tycker Lennox eftersom det händer så mycket spännande saker! Jag själv tycker inte alls om det längre... Sen dess att jag varit sjuk konstant senaste tiden har det vuxit fram en liten bacillskräck i mig. Jag får myrkryp i kroppen av att åka kommunalt just nu! Känns som största smittofällan all time high. 
 
Och mycket riktigt. När vi skulle hem igen klev vi på bussen och möttes av en färsk kräklukt som fick oss att kliva av på två röda sekunder. Istället väntade vi i 15 minuter extra på nästa buss hehe :) om vi åker på kräksjuka IGEN nu så letar jag nog gravplats på närmsta kyrkogård! Huvva.... 
Tänk att vi haft 9-10 månader av vagnbekymmer med den här killen. Han har ju ratat vagnen totalt tills vi köpte en ny rejäl sittvagn utan ergonomisk sits. Inte ett ljud flyger det ur denna kille som bara åker med. Nöjd, glad och rofylld! 
 
Nu vill jag önska dig en fin dag! 
Ät en semla (eller tre vettja!) 
 
Kärlek!

Urladdad igen

Halloj!
 
Jag är i en liten upp-och-ner-period just nu då dagarna flyger till höger och vänster om vartannat... (host PMS!!? hehe). Jag är bara lite extra skör för stunden. I lördagskväll slog jag huvudet i en garderobsdörr varpå jag började grina hejdlöst. Ja, okej. Det gjorde ont - men kom igen! Jag brukar vanligtvis ha en hög smärtgräns. 
 
Igår fick jag ordentligt ont i halsen igen följt av precis samma "tunga kropp" som jag hade när jag låg deckad i influensan bara någon vecka tidigare. Två gånger tjurade jag igår. Innan jag skulle gå och sova på kvällen tjöt jag som ett litet barn och Sebbe höll om mig och tröstade ömt. 
 
Försökte förklara för honom hur påfrestande det är psykiskt att inte få må 100%. Att liksom inte hinna bli fulladdad innan batteriet laddar ur igen. Jag vet att jag skrev i något inlägg tidigare att "vad är väl en förkylning mot...." men jag får tillåta mig själv att bua lite över detta nu. Förlåt ♥
 
Har loggat in på 1177 nu ikväll och beställt hem en läkartid i brevlådan för att kolla upp blodvärdet! Hoppas jag får en tid inom kort. 
 
 
 
Tack fina vackra unge för all energi du skänker. Jag är så stolt över att vara din mamma! 
 
Hoppas du mår bra och är frisk :) Det verkar ha varit en eländigt sjuk vinter för många. Och det mesta verkar bara gå runt och runt och runt. 
 
Nu till ett annat ämne - nämligen föräldraskap/barnuppfostran. En sak som jag blivit varse om med tiden är att man absolut inte kan förutspå hur man själv kommer att bli som förälder, innan man själv blivit det. Om jag försöker se mig själv i spegeln som mamma till Lennox är jag nog väldigt harig när det gäller vissa saker men också väldigt orädd och "frisläppt" (hehe heter det så?) när det gäller andra saker. 
 
Man intalar sig själv att inte bli si eller så, men när verkligheten är en annan eller kommer i kapp kan det bli helt tvärtom. Ibland är det ett evigt pussel hehe :) Alla bitar ska passa in och pusslas med de kort man besitter. Är man mitt i en fas får man rucka lite på det man annars kanske har som avsikt att inte göra eller använda sig av. 
 
För bara 2-3 månader sedan kom jag på mig själv att jag tyckte att det var jobbigt så fort Lennox var missnöjd. Jag blev stressad av minsta gnäll och såg hela tiden till att han var nöjd. Lennox är ett snällt barn. Sällan hysteriskt ledsen eller gnällig, om än att han besitter en stor vilja i liten kropp. Han vet vad han vill och vart han ska! I övrigt är det sällan några konstigheter. 
 
I mitten på januari hade jag min coach hemma på ett besök för att vi skulle sätta upp mina personliga mål för 2017. Då tog jag upp detta med henne varpå hon berättade för mig hur viktigt det är för ett barn att få känna alla sorters känslor. Även missnöje! För om en inte får känna på hur livet "kan gå emot en" kommer det bli en otrolig sorg och katastrof i vuxen ålder om så bara "en grannkatt dör". 
 
God tanke! Och nog så viktigt att ta till mig. Sedan dess har jag blivit helt avslappnad av själva tanken på att L är lite smått missnöjd eller gnällig. Och det är så skönt! Hon coachade mig även till att inte bli en "nej-sägare" vilket man ju lätt kan bli - "nej, inte gå dit", "nej, du får inte", "nej, inte kasta den", "nej, inte röra", "nej, inte åt det hållet". Istället handlar det om att - visa vägen. Leda barnet åt det som är rätt och visa hur. 
 
Tänkvärt så in i bomben och jag påminner mig själv dagligen om detta. Istället för att säga nej till Lennox när han exempelvis börjat krypa upp för trappan vänder jag honom och visar honom var han får gå istället. "Kom så går vi här! Här borta är det jätteroligt". Intressant det där! Barnpsykologi (eller psykologi överlag) är intressant!! 
 
Nu ska jag gå och sova! 
All kärlek

Födelsedagsfirande

Hej!
 
Vilken helg vi har att se tillbaka på. En helt makalöst trevlig helg där vi omslutits av nära och kära! I fredags kom Sebbes syster upp från Göteborg. Hon var sedan en riktig ängel som busade och lekte med Lennox hela lördagen medan jag och Sebbe fixade inför bjudningen. Vi gjorde ett gäng olika pinxtos/tapas. Vi hade kylt cava och bakat citronpajer. Min syster hjälpte dessutom till att baka en oreokaka som i vanlig ordning gjorde succe. 
 
 
 
 
 
 
Många av de olika varianterna spontanade vi fram. Jag och Sebbe blir ju lite som två konstnärer när vi står där i köket ihop. Bättre teamwork går nog inte att hitta :) Efterrättsbordet hann jag tyvärr inte fota innan det höggs i. Det är när man har såna här bjudningar som man ändå tycker det är bra att man köpt alldeles för många brickor och fat ;) 
 
Jag hann heller inte fota så mycket men den här bilden tog min morbor från trappen där han satt i samma veva som Sebbe öppnade sina presenter. Hur många kan man stuva in per kvm? :) Lika många stod i hall/kök och trapp ungefär och det är precis det här vi ÄLSKAR när många nära och kära är samlade! 
 
 
Vi fick en så fin ljusstake från KLONG av vaxholmsfamiljen. ALLDELES alldeles för mycket! Jag blev så glad eftersom jag länge velat köpa en sådan själv... Så tacksam! Tack ♥ Sebbe fick många fina paket och bidrag till en grill som han vill köpa. Så nu tror jag han startar sin grilljakt.
 
Innan jag gick hem på mammaledighet vann jag en säljtävling på jobbet. Vinsten var ett presentkort på Swedese och vi valde ett till litet flowerbord till soffbordssamlingen. Så nu står dom som två satsbord och vi är så nöjda!
 
Jag har länge velat köpa mig en grå stringhylla också... och när jag och min kollega Helena var på mässan ihop stod vi i STRINGS monter varpå hon nämner att hon också vill köpa en ny hylla. Hon berättar att hon har en grå men skulle gärna vilja ha en i tränatur... JACKPOT! "Vi kan byta!!!", sa jag rakt ut... Och det har vi nu gjort. Hon fick en "ny" hylla och jag fick en "ny". Kul när man kan byta sådär! 
 
Tycker nämligen att en grå hylla passar bättre in i vårt kök ihop med de grå MUUTO-lamporna. 
 
Nya sängbordslampor har vi fått upp också! Tack pappa för hjälpen med allt borrande och skruvande inför helgen. Jag ville ju såklart ha upp så mycket som möjligt innan lördagens festligheter. 
 
Ny vecka igen! Otäckt läbbigt hur snabbt allt går. Lennox har börjat gå och fyller snart 1 år. Vad hände? Jag börjar dessutom jobba snart. 
 
Vi har besök här hemma av pappas hund Wiggo just nu. Pappa och co. for till fjällen imorse så vi ska ha hundrackaren halva veckan innan han skall överlämnas vidare. Dagarna är uppbokade i stort sett hela veckan och till helgen blir det ett smålandsbesök. 
 
Ha en fin måndag. Regn faller lite lätt här hos oss, det är inte jätteuppiggande direkt :)) 
 
Kärlek!