Hemmet börjar ta sig!

Hej fina du!
 
Och så hade ett halvt sekel gått igen innan jag tog mig tid att kika in här. Just nu har jag knappt koll på mig själv, jag är klumpigare än någonsin och minnet sviker mig hårt ;) Igår stod jag hemma i badrummet och tröck ut tvål ur tvålpumpen, fast jag trodde att jag pumpade ut bodylotion ur flaskan som stod bredvid. Hoho, är det någon där hemma??? 
 
Frågade Sebbe innan vi gick och la oss igår om man blev korkad av att vara gravid varpå jag får svaret "Ja, det sägs ju det", haha. Nog för att det händer mycket i kroppen som man inte har någon blekaste aning om, man ska bli korkad på köpet också. 
 
Magen växer som den ska och jag tycker att tiden går så himla snabbt.  Jag tänker inte så mycket på att jag är gravid då jag känner mig någorlunda som vanligt, om än lite tyngre och klumpigare. Annars lever jag på som jag brukar! Blir snabbare trött på kvällarna och sover som en klubbad säl i vårt nya hem. 
 
 
Sakta men säkert börjar det bli ett hem hos oss. Det är lite tomt på sina ställen och det lilla rummet känns inte på långa vägar klart. Vi har fått gästsängen levererad men vi har ännu inte tagit oss tid att montera den! Det har varit fullt upp med annat både på mitt håll och på Sebbes håll. Målet är väl att ta tag i det i helgen och monteringsanvisningen var på drygt 45 sidor så det lär också ta just.... - HELA helgen :) 
 
Annars så har vi fått hjälp av världens bästa far att sätta upp stringhyllan i köket. Tycker den gjorde sig bra där! 
 
Känns som att jag köper något hem varje dag i jakt på att göra vårt hem så majsigt som möjligt och det är ju SÅ ROLIGT! Kan inte få nog av allt fix och att gå i inredningsbutiker. Det har blivit x antal besök till R.O.O.M och Åhlens dom här dagarna. Även MILQ här i stan är en favvis! 
 
Vagnen som är på bilden ovan har vi beställt från Normann Copenhagen. Det heter "Block table" och vi kommer att ha vagnen i vardagsrummet med diverse saker på. Lite som på bilden ovan! 
 
 
Den finns i ganska många fina färger men vi valde den ljusgrå! 
 
Vi har även fått hem våra MUUTO korgar. En till mig, en till Sebbe och en till lilla knodden (eller till Tora som vi kallar magen eftersom vi båda gissar på att det är en tjej där inne). Dom är så fina och faktiskt tar dom ljud i stora rum! Vi har lite problem med akustiken i vårt vardagsrum än så länge, då rummet är ganska fyrkantigt och stort och vi har inte fått upp så mycket på väggarna ännu. Då får man använda sig av lite pryttlar som den här tillexempel. Är lite smått sugen på att sätta upp en matta på väggen också! 
 
Igår hade jag kvällsnöje i form av att storlekssortera knoddens kläder! Strl 50, 56, 62 och 68 är nu uppdelade i separata påsar (strukturfascist) . När vi sett och ser något som vi tycker om har vi köpt det och jag tycker även att detta är så himla roligt. Vi har dock passat oss med att köpa de mindre storlekarna då pappa mfl varnat oss för att man inte hinner kika på dom minsta storlekarna innan dom vuxit ur dom. 
 
Är glad för att de flesta större kedjorna gör bebiskläder av ekologisk bomull och jag har hittat drömmarnas sida där vi efter årsskiftet kommer att göra ett större inköp till knodden. En sida med full av ekologiska saker till både mig som blivande mamma och till lilla knoddis. Allt från BPA-fria nappflaskor i glas, tvättlappar, giftfria nappar till bitringar och leksaker.
 
Ska försöka titta in lite oftare från nu!
 
Ha en fin tisdag! 
 

Det största kinderägget!

Godmorgon!
 
Igår fick jag träffa min syster och Emil på en middag. Jag vill ju provköra bilen i den mån jag kan för att lära mig vinklar, storlek och diverse funktioner! Så det var perfekt med en snabb tur ut till Gnesta. 
 
 
Här har vi två kusiner som inom loppet av ett halvår ska få lära känna varandra. Jag som redan känner mig stor är inte ens en lite i närheten av syrrans kanonkula. Tänk att hon kan föda ut ett litet mirakel vilken dag som helst nu. Jag drömde härom dagen att jag fick träffa vår lilla kotte i magen... men vi har ju liiiite längre tid kvar innan det är dags ;) 
 
Vi är övertygade om att det är en liten tjej och kallar redan den lilla för Tora. Tora är ett namn som jag alltid tyckt om sedan jag var liten - både syster och farmor heter det i andra namn. Som tur är gillar Sebbe det namnet också och det är skönt att vara överens. Dock så kommer vi inte att titta vad det blir för kön, så egentligen kan det vara en liten Tore i magen med....även om det inte alls blir det killnamnet om det nu visar sig vara en söt liten pojk i magen ;) Det här med namn är ju spännande. Jag är förtjust i lite udda namn... Tora är dock en favorit så vi kommer väl att fortsätta kalla vår lilla bebis för det till dess att vi vet vem som finns där inne! SPÄNNANDE! Det största kinderägget man kan få :) 
 
Och tänk att jag ska få öppna det kinderägget med dig :) :) :) 
 
Ha en skön torsdag!

Gravidmassage

Hej på dig.
 
Min kropp är verkligen så främmande för mig just nu. Det känns och det kläms, rycker, krampar och hugger lite här och där. Vi är just nu i vecka 16 i graviditeten och vi närmar oss sakta men säkert slutet av första halvlek. Igår var jag på massage och det var en utav de bättre jag varit med om - en gravidmassage där jag fick ligga på en speciell kudde med hål för min lilla bula. Har sådana problem med axlar/nacke sedan innan och hon hittade triggerpunkter på mig som gjorde så ont. Hon sa efteråt att det blev mer en behandling än massage för jag hade såna problem. Kanske går i släkten, eftersom far min åker in och ut på olika naprapatkliniker med sin nacke. 
 
Har även ett intresse av att prova på akupunktur då det sägs vara effektivt under graviditeten. Men innan jag ger mig på det ska jag återvända till den grymma tjejen på Cityterapeuterna som jag hade igår... hon gjorde ett sådant underverk med min kropp. 
 
Gällande kroppen i övrigt så har jag sagt till mig själv att jag fullständigt struntar i antal kilon jag kommer gå upp under tiden jag väntar barn... så länge som jag får må så bra som jag gjort hittills. Okej, att fullständigt skita i det var att överdriva - men jag kommer fokusera på välmående framför utseende. Tror att man som gravid mår bra av att "ha lite att ta av" och än så länge är jag utan cravings, inget extremt sug efter godis och diverse (även om jag äter det när jag dock känner mig sugen). Däremot har jag varit ovanligt HUNGRIG och behövt ha i mig mer mat än tidigare och även mer ofta. Och så länge som jag känner så, så ska jag vara tacksam :) Och det är jag! Jag följer min kropp med nyfikenhet och gillar hur den växer. 
 
Vi har dock varit katastrofala på att fotografera! Inga veckobilder på magen eller liknande och som det varit just nu så känns det faktiskt rätt skönt. Jag känner mig ju "som vanligt" på ett annorlunda sätt och tänker fortsätta ha den här känslan. Kanske kommer jag att ångra att jag inte fotat magen i framtiden, vad vet jag... men som det är nu så följer vi den bara genom daglig massage och insmorning av olja på kvällarna innan jag går och lägger mig! Och det är först sedan någon vecka tillbaka som jag känner att det börjar hända något :) 
 
Jag införskaffade mig ett träd igår påväg hem från jobbet. Just nu jobbar jag på "piffet" och "myskänslan" i våra rum. Har även en idé om att sätta upp en matta på väggen i vardagsrummet för att ta lite av det ekiga ljud och tyvärr är det ganska lyhört i vårt hus. 
 
Trädet är faktiskt i plast/siden, dvs inte levande. Dock är det sjukligt likt och är köpt på MIO Möbler. Det verkar som att dom har en satsning på lite konstväxter nu för dom hade ett gäng olika varianter som verkligen såg levande ut.