Zombie-walk del 4

Hej!
 
Känslorna och hoppet om våren håller i sig även om det idag biter till i kinderna när man är utomhus. Solen skiner och bjuder på en massa energi. Det är så himla skönt och jag ÄLSKAR ljuset. Jag känner mig (som tidigare nämnt) som en gråmus just nu. Svullen, kommer inte i mina kläder, allt sitter åt, jag ser en enda stor basketboll utformat av mitt ansikte när jag ser mig i spegeln, jag är trött, energilös och allmänt osmidig. 
 
Igår fick jag en typisk jag-är-gravid-och-full-av-spökande-hormoner-utlösning i form av krokodiltårar precis innan sänggång. Allt som cirkulerade i mitt huvud var att jag ville ha tillbaka min "vanliga" kropp och energi. Jag har därefter sovit som en kratta vilket i sin tur restulterat i att jag är en skådespelare till zombie-walk del 4 idag. Sorry för gnäll och massa trams, men jag är ju mycket för att skriva om sanningen och såhär är det just nu. Helt enkelt. Och jag känner liksom på något sätt att det är OK. Det kommer något fint av detta i slutändan :) 
 
Igår var det förövrigt min sambos födelsedag! I 29 jordsnurr har han berikat den här världen med sin charm, kärlek och vänlighet. Jag var helt färdig igår efter jobbet och drabbades av jordens prestationsångest för jag ville vara pigg och allert på självaste födelsedagen! Fick då förklarat för mig att det var helt OK att vara trött så vi köpte hämtmat, en liten tårtbit och bara tog det lugnt. Lite plåster på såren var det ändå att vi var ute och åt på restaturang dagen innan. ♥ I present fick han en datorväska av mig! Det är svårt med presenter ibland men Sebbe är faktiskt rätt lätt för han är en sådan som blir tacksam för allt. Där är lillebror Felix och han ganska lika. Så uppskattat att ge gåvor till dom för man får så mycket tacksamhet översköljt över en efteråt. 
 
Idag har jag varit hos tandhygienisten och tydligen har jag "den värsta inflammationen jag någonsin sett" för att citera hon som så fint rev och slet i hela munnen på mig. Efter att ha gjort rent truten på tandsten såg det ut som att jag återigen skådespelade i zombie-walk del 4 med blodstänk i halva ansiktet. Känslig som få efter dålig sömn i natt kände jag mig ändå rätt OK med läget ändå. Tydligen kan man få lättare problem med tandköttet när man är gravid och det blöder något extremt. Jag har också ganska lätt för att anförtro mig åt andra i sådana lägen. Jag litar alltid på att andra kan sina jobb och lämnar därefter över mig själv i deras händer. Fick lite vibbar av att det är nog såhär jag kommer att vara/känna den dagen jag ska föda. Lugn och stabil med min kropp i "andras händer". Jag ska bara lyda och lyssna... ;) 
 
Vi började lite lätt med att fnula med bebis kläder och saker igår. Tvättade en maskin med vita kläder (vilket är ganska många då vi inte varit genus med tanke på att vi ej vet något kön), filtar och gosedjur. Imorse stod vi, trötta med morgongrus i ögonen och hängde små (med betoning på SMÅ!) strumpor och söta kläder på tork. Så overkligt och svårt att ta på. 
 
Vi har bytt ut rengöringsmedel, tvätt/sköljmedel, diskmedel osv mot ECOCOVER som vi så glatt blev överaskade att se ICA Maxi sälja senast. Cirkus en 5-10 kronor dyrare än "det vanliga" (ajax, VIA, YES osv) men så värt det för både miljö och våra kroppar. Klart att dessa inte doftar hallonblomma och ger en vibbar av att vara på en blomstrande sommaräng, men det är det värt tycker jag. De doftar snarare ingenting! Tips till er med barn :) I vanliga tvättmedel osv finns det mängder med hormonrubbande ämnen, hur mycket vi än vill blunda för det. 
 
Vi var hos barnmorskan imorse och bebisen följer kurvan och växer till sig fint. Lite drygt 0.5-1 kg ska den växa till sig nu sista veckorna. Barnmorskan gick igenom lite vad vi skall tänka på här framöver och sa att som det känns på magen så kan den lilla vara redo att komma om 2-3 veckor (beräknat om 4). Vad hon baserade det på är högst oklart men vi får väl se hur det artar sig. Min ambition är att jobba i 2 veckor till så vi får hoppas att grodan håller sig till dess. 
 
Ikväll åker vi ner till Småland. Jag är ledig fredag och måndag, vilket känns så skönt. Jag räknar inte dagar men jag känner verkligen hur kroppen tacksamt tar emot ledighet och vila. Och jag känner att jag kan vara 100% produktiv och allert de dagar jag jobbar. Något som är viktigt för mig som inte vill göra något halvbra! En del projekt har jag börjat lämna ifrån mig men mycket har jag ambition om att slutföra innan jag går hem. 
 
Ha en riktigt fin torsdag! 
Jag hoppas kunna bjuda på lite härliga ledighetsbilder från de smålänska skogarna.
 
All kärlek